Firmalogo

Vi leverer stadig flere fiberoptiske anlegg

Bilde av fiber sveismaskin

Sveising av fiberoptisk kabel

Bildet viser sveising (skjøting) av fiberoptisk kabel hos en av våre kunder i Trondheim. Fiber benyttes i stadig økende grad og er den overlegne teknologien for overføring av store datamengder, spesielt over lange avstander.

Kommunikasjon via kobber parkabel er fortsatt mest brukt i interne spredenett og i bolig men er begrenset til 100m kabellengde. Fiberkabel håndterer lange kabellengder og du vil bli positivt overrasket over hvor rimelig den er, selve kabelen har en meterpris i nærheten av kablene som forsyner stikkontaktene du har hjemme.

Fiber leder lyset svært godt men er avhengig av at alle skjøter er korrekt utført for å unngå tap. Kabelen vi sveiser på bildet har en kjerne som leder lys med en diameter på bare 9µm (0,009 mm) og vi er som du sikkert skjønner avhengig av et svært nøyaktig instrument for å sikre en god forbindelse mellom endene.

Før overlevering til kunde foretas testing av samtlige skjøter for å dokumentere fagmessig arbeid.

Avslutting (terminering) av fiberoptisk kabel

Terminering i fiberskuff

Fiberskuff

Her ser du hvordan fiberoptiske kabler avsluttes eller termineres som det heter på fagspråket.

Hver av de 4 gule kablene du ser nederst til høyre på bildet inneholder 12 fiber som avsluttes parvis på hver sin kontakt i en 19" fiberskuff. Denne monteres deretter inne i et 19" rackskap eller stativ.

Det meste av dagens kommunikasjon foregår med fiberoptiske kabler enten det gjelder lyd, bilde eller bare datatrafikk. Vi har dyktige fagfolk klare til å gi deg gode råd og konkurransedyktige priser på fiberoptiske installasjoner både i bolig og næringsvirksomhet.